Sat kuca, a kazaljke stoje

Sat je samo jedna napravica kojom čovek meri vreme koje postoji samo za sebe…

Svi negde danas žure, kratki su s „vremenom“, nema se vremena za ovo ili ono, svi jadikuju kako ne stižu ni da odmore, a ne da urade nešto značajnije po sebe u životu. Zatim ćeš čuti na ulici i poslu kako je vreme novac i kako je svaki minut važan, i tu te nisu ni slagali, jer defakto jeste, ali u nekom drugom kontekstu, jer zaista je svaki trenutak koji imaš u ovom životu, na ovoj predivnoj svemirskoj planeti, a još lepše kako je često zovemo „Majka Zemlja“. Bitan je svaki sekund, minut koji imaš, ali ne na način na koji to posmatraš, jer nije bitan sat, već samo pojam vremena i na koji način se ti krećeš kroz vreme, jer ipak su vreme i prostor dve osnove mere za život u ovoj dimenziji naše planete i naše galaksije…

A dokle god budeš posmatrao svoje vreme kroz sat, uvek će ti faliti još i još i nikada ti neće biti dovoljno, pa da imaš i svih 24 sata na raspolaganju za delanje, ne slažeš se?

Nije ni važno da li se slažeš ili ne, već da pokušaš da sagledaš to iz druge perspektive jer upravo je u tome glavna žiška, da prevariš vreme, da ne zavisiš od njega kao što je to sada slučaj, već da postojiš i živiš život punim plućima, maksimalno ispunjen.

Zastani, sagledaj na trenutak malo bolje svoj život, svoju svakodnevnicu i kako ti je isti ispunjen, kojim stvarima i najvažnije, koliko su te stvari kvalitetne i koliko doprinose tvojem razvitku, sreći i zadovoljstvu.
Neko će reći da je sasvim zadovoljan, i ja to poštujem, svako zna šta želi i svako zna na koji način želi da iskoristi vreme koje ima na Zemlji, ali za mnoge od nas je to slabost, pretstavlja nam teret koji nam je iz godine u godinu kako smo stariji sve teži i teži i stečemo utisak kao da vam neko samo taj isti dopunjava, nikako da ga se otarasimo…A dve stvari su nam krive za to, vreme i drugi ljudi, a na nama je da to sebi priznamo, zar ne?

Nemoj da misliš da na vreme ne možeš da utičeš, jer da ne možeš, ne bi o ovome diskutovali, samo nemoj da misliš da pričamo u onom ključu da si poput superheroja koji baš u bukvalnom smilu može da utiče na zakrivljenje vremena, ali iskren da budem, donekle i možeš biti poput superjunaka, jer svako od nas to i jeste!
Ne možeš ga videti, postoji nezavisno od tebe, ali ipak na tebe utiče i to je prirodni zakon koji je uvek postojao i uvek će postojati, samo je na tebi kako ćeš delati u skladu sa istim, jer to je uvek bilo na tebi samom i uvek će biti.
Jedan od načina da „prevariš vreme“ jeste da ti dan i noć koje imaš na raspolaganju počnu ranije, ukradi ga na vreme, jer kao takav ćeš već biti na dobitku. Dodaj na to da ti svaki trenutak bude ispunjen i produktivan, ali ne samo u smislu rada, već koncentracije i energije koju pridaješ istom, jer na taj način ti i doprinosiš svojom energijom, a na isti ili bolji način ti se to i vraća, jer univerzum na tome nije škrt.
Sada sigurno misliš, pa dobro, lepo to zvuči, ali u praksi i nije baš tako, treba ustati ranije, treba ovo ili ono, umoran si i ne uspevaš da obaviš sve…i ja ti onda kažem, pa dobro, ali zar ne misliš da apsolutno sve zavisi od tebe, TEEEEEBE! Pa i to vreme! Ne možeš da ga promeniš, ali možeš da ga iskoristiš produktivnije i da utičeš na svoje delanje kroz vreme i prostor, a za tebe će izgledati kao da ono sporo teče, ili pak brzo kao što je to sada…

Dragi moj, sve je do tebe i u tvojem umu i kako posmatraš svet oko sebe.
Dovoljno je da malo eksperimentišeš i uverićeš se i sam, ovde su volja i upornost dva stuba uspeha.
Ukradi danu koji sat, započni svaki svoj novi život ranije, jer svaki dan to i jeste, nov život, a na tebi je kako ćeš ga iskoristiti. Čak i umor zavisi od tebe, a ne od spoljnih faktora. A da bi uspeo u tome, probaj da posmatraš život na drukčiji način i osetićeš promene vrlo brzo…

Ustani ranije, zarctaj sebi ciljeve za taj dan, poređaj ih po primarnosti i stići ćeš nesumnjivo mnogo toga da uradiš, a samim tim ćeš imati i mnogo, mnogo više vremena za sebe, a umor ti neće biti prepreka, jer ukoliko ti dan bude ispunjen obavezama koje uspevaš da završiš, ostaje ti vremena i prostora da se posvetiš sebi i da radiš one stvari koje te ipunjavaju, a veruj mi da će i taj umor nestati, jer sada je prisutan baš zbog toga što na dnevnom nivou ti ne činiš ništa značajno za sebe, samo su obaveze pristune i one stvari koje radiš zato što moraš, a to je uzrok tvojeg umora koji je pre svega psihičkog porekla, jer budi iskren, fizički da bi se odmorio, dovoljna su dva, tri dana i ko novi si, a ukoliko se budeš drukčije ophodio prema sebi, svojem vremenu i svojem životu, taj kvalitet će se odraziti na sve tvoje aspekte, u to budi siguran, a na tebi je da to i pokušaš, ne sutra, ne od ponedeljka, već sada!

Pronađi balans u svemu što radiš, ali posveti svu svoju pažnju na to, a vreme ti tada neće predstavljati problem. Svaki dan uradi nešto značajno i za sebe i za druge, daj i dobićeš nazad, a ta energija je neprocenjiva. Misli na sebe i svaki dan se potrudi da ti barem jedna stvar pričini zadovoljstvo, iako bi trebalo da sve što radiš bude tako, ali korak po korak i doći ćeš i do toga…
Život je poput klatna, koliko uložiš energije da ga pomeriš na jednu stranu, toliko će mu trebati i za drugu, u tvojem slučaju, što se više trošiš i ulažeš svoju energiju pa i na dobre stvari, poput posla kako bi bio produktivan, isto toliko će ti biti potrebno i da se odmoriš i da napuniš baterije, stoga, balans, daj gas, ali znaj i kada treba da skineš nogu s istog i nađeš vreme za sebe.


Do sledećeg susreta. Volim te.

Pseudonim

4 2 Ocene5 1
Ocena članka
Prijavi se
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Pogledaj sve komentare