PAZI ŠTA PRIČAŠ!

P.S. Tako su i naše bake govorile – Ne reci dvaput.

Koliko obraćaš pažnju na to što izgovaraš? Da li prvo promisliš šta ćeš reći pa onda to tek i izustiš, ili „što na umu to na drumu“? Ovo pitanje nije da bi dao odgovor iz nekog morala i da li ono što pričaš podleže pod neke norme kao što je stvar kulture, odgovarajuća situacija, pristojnost, forma…ne, naprotiv, ovde se radi o nečemu mnogo dubljem, gde nije reč o tome šta govoriš u pogledu drugih, već koliko to što izgovaraš utiče na tebe, tvoj život i kakvu stvarnost zapravo oblikuješ!
Nesumnjivo je da s pažnjom na isto utičeš i na druge, samo trenutno, primarni akcenat je na tebi.

Razmišljao ili ne razmišljao šta ćeš da kažeš, budi siguran da te univerzum osluškuje i rado će da odgovori na sve tvoje reči, izjave, želje, pozitivne ili negativne, jer sve u ovom prelepom svetu koji te okružuje ima svoju frekvenciju i vibraciju.

A šta za tebe znači jedna frekvencija? To ti deluje tako naučno, nekako nebitno za tvoj svakodevni život ili čak za život uopšte? Slažem s tobom, ali samo u pogledu termina koji smo upotrebili, jer suština je tu mnogo važnija.
Zahvaljujući mnogim postignućima koje je čovek ostvario do danas, tehnologijom i mnogim drugim saznanjima, uspeo je veoma da obogati svoj život i da ga učini lakšim, a onaj unutrašnji pak osiromaši, kakva ironija današnjice.
Jedina divna stvar u svemu tome jeste ako se probudiš i počneš da percipiraš život drugačijim okicama, da upravo takve olakšice koje nudi ovaj 21. vek okreneš u svoju korist i doprineseš svojem biću koje ćeš okrenuti putem napretka, a ne stagnacije i večite i najomiljenije – komfort zone.

Elem, hvala tehnologiji koja je za nešto što se znalo hiljadama godina u nekim delovima sveta i kulturama, danas, tebi dokazala da nešto postoji i zašto je to tako kako jeste, jer nažalost, poslednjih nekoliko vekova, nauka je bila ta koja je običnim ljudima bila merilo istinitosti ili lažnosti.

Svaka reč ima svoju frekvenciju, svaka boja, svaka misao, emocija, sve u prirodi i univerzumu odiše energijom, a energija frekvencijom.

Zamisli to ovako na jedan slikovit način – Ti si recimo poput fm radija, a univerzum je izlazna tačka svih signala koji postoje. Na tebi je na koju ćeš frekvenciju da se povežeš, isto kao i kada je reč o stanicama na radiju, signal postoji pa postoji, mi ćemo ga ,,uhvatiti“ samo ako se podesimo na adekvatnu frekvenciju.

U tvojem životu to izgleda ovako – Ono što misliš, šta izgovaraš i kako se osećaš jesu frekvencije koje odašilješ u svet oko sebe, u zavisnosti od kvalitativnog sadržaja da ga tako nazovemo, zavisi i sama frekvencija, a to dalje ide do tvoje stvarnosti iliti sveta oko tebe koji se emituje, bolje rečeno, prikazuje na osnovu onoga „kako zračiš“.

Da, tako jednostavno, a u istu ruku i komplikovano, zar ne? Da zapravo ti budeš kreator sopstvene realnosti…

I onda dolazimo do toga da se zapitamo, pa da li postoji onda objektivna realnost ili je sve proizvod nas samih?
Pa postoji, naravno, ali samo onaj deo koji je u skladu sa prirodnim zakonima tradicionalne, a donekle i kvante fizike (u kratkim crtama – bavi se česticama manjim od atoma, energijom, talasima, frekvencijom,…), jer upravo tvoja sposobnost da utičeš na bilo koji segment svojeg života, svojeg bića, jesu promene koje proizilaze sa kvantnog nivoa, a kao takve, manifestuju se u onom krajnjem, odnosno kako percepiraš sve oko sebe i naravno kako doživljavaš.

Sada se verovatno pitaš, pa dobro, kako treba da mislim, da govorim, da se osećam?

Jednostavno je, sve ono što je lepo, bilo da je o rečima, osećanjima ili mislima, ima višu frekvenciju a samim tim i takav ishod, a ono ,,ružno”, negativno, pak suprotno. A onda ćeš reći pa šta je lepo, a šta ružno jer je i to subjektivne prirode? Slažem se sa tobom, samo, sve to je pod uticajam, hteo ti to ili ne, barem kod većine nas, kulture, ljudi, tvojeg okruženja, obrazovanja, vaspitanja…

Oko jedne stvari budi siguran, sve ono što se danas u svetu smatra pod lepim, odnosno ružnim (znam da je teško to uokviriti, ali osećaj u tebi će znati ono što treba), u svojoj ogoljenoj suštini, oduvek je imalo taj izvorni značaj, jer sama priroda tako funkcioniše. Nije potrebno da ti neko kaže šta je loše, a šta dobro, nisu potrebni zakoni, pravila, potrebno je samo da se iskreno zapitaš i oslušneš ono što dopire iz tebe samog, jer je to ono istinsko, priroda je u pitanju, univerzum svira najlepšu sonatu kroz tebe, dopusti joj da dobije svoje jasne konture.

A je l’ znaš kada jasno iz tebe izviru istina i laž, lepo i ružno, sve ove suprotnosti koje uistinu čine jednu stvar?
Odgovor je jednostavan, premda se mogu naći blaga neslaganja, jer kao što i sam znaš, filozofija života je komplikovana u svojoj jednostavnosti, a istina je da ne postoji jedna prava istina.
PATNJA i LJUBAV, dva sveprožimajuća osećanja koja prožimaju tvoje biće jesu ta koja te navode da delaš kroz istinu koja dopire iz tebe i prodire kroz tebe, u trenucima kada srce i duša ne slušaju šta um govori i misli, jer oni su ti koji uvek delaju iz svoje iskonske prirode.

Obrati pažnju na sopstvene misli od momenta kada se probudiš pa dok ne legneš ponovo u krevet, uvidećeš da su ti misli pa skoro identične iz dana u dan, sve do sada, kada će ti to postati smešno. A to i jeste, zar ne? Da svaki dan misliš skoro o istim stvarima, osobama i slično…tužnog li onda života!

Jedna stvar, kao i uvek u životu, donosi radikalni preokret u tvoju korist, a to je saznanje, svest o nečemu, a ti si je upravo dobio.
Uvidećeš, koliko je zapravo teško promeniti svoje „svakodnevne“ misli, jer čim to pokušaš i trudiš se, um će te ubediti u suprotno i bićeš savladan. Samo, ne odustaj, budi uporan, jer ovo je veliki korak za tebe na putu promene i prelepih dostignuća, a jedno znaj, samim tim što si počeo da obraćaš pažnju na svoje misli, emocije, reči, zakoračio si na postolje pobednika, a na putu do vrha opstaju uporni, nemoj to nikada da zaboraviš.

Do sledećeg susreta. Volim te.

Pseudonim

5 1 Ocena5 1
Ocena članka
Prijavi se
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Pogledaj sve komentare